Zmena dopravného značenia

V meste pripravujú zmenu dopravného značenia

V Považskej Bystrici aj mestských častiach bude niekoľko zmien dopravného značenia. So všetkými návrhmi od obyvateľov či výborov sa však dopravná komisia nestotožnila.

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Najviac zmien, hlavne pre zvýšenie bezpečnosti, čaká dopravné značenie v Považskom Podhradí.

Vo väčšom rozsahu by sa mali realizovať aj na sídlisku Stred, menšie na Rozkvete či v Manínskej Tiesňave.

V uliciach pri kostole

Zmeny dopravného značenia odporučila komisia na miestnych komunikáciách v Považskom Podhradí, ale aj na ceste druhej triedy, ktorá je v správe Trenčianskeho samosprávneho kraja. Na miestnych komunikáciách budú, s výnimkou jednej križovatky, hlavne na uliciach nad kostolom. „Zrkadlo osadíme na križovatke, do ktorej ústi ulica vedúca popri škole, je neprehľadná najmä pri odbočovaní doprava. Ulica pod kostolom, ktorú miestni volajú Potok, bude obojsmerná, odstránené budú i zákazy vjazdu na ceste, ktorá vedie popod Burg,“ vysvetľuje Peter Samek z mestskej polície.

Zvýšenie bezpečnosti v Považskom Podhradí

Obyvatelia tejto časti mesta žiadali aj o zmenu značenia na hlavnej ceste popri Váhu. „Pôvodne chceli znížiť rýchlosť od odbočky na Raven popred kostol na 70 km za hodinu. Komisia však neodsúhlasila. Rýchlosť bude znížená od kostola smerom k odbočke na ulicu, ktorá vedie ku škole,“ hovorí o zmene Samek. Podľa jeho slov je obmedzenie rýchlosti v týchto miestach potrebné, pretože je tam autobusová zastávka a priechod pre chodcov. Rozhodujúce tiež bolo, že ide o miesto s ťahanou zákrutou na hlavnej ceste a porastom stromov, čo spôsobuje zhoršenie viditeľnosti najmä pri odbočovaní na hlavnú cestu doľava. Na hlavnej ceste by mali pribudnúť aj označenia križovatky pri kostole a odbočky na Raven.

Zmeny by mesto chcelo realizovať čo najskôr, keď to dovolí počasie. Na hlavnej ceste sa budú robiť po odsúhlasení Trenčianskym samosprávnym krajom, ktorý má cestu druhej triedy v správe.

Čítajte viac: http://povazska.sme.sk/c/7095111/v-meste-pripravuju-zmenu-dopravneho-znacenia.html#ixzz2suEbn3pN

Zdroj: http://povazska.sme.sk/c/7095111/v-meste-pripravuju-zmenu-dopravneho-znacenia.html

Zdroj foto: sd

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *