Vianoce 2013

Vianoce, to je čas pokoja a rodinnej pohody. Zároveň je to čas zvykov a stretnutí nielen v kruhu rodiny, ale aj v kruhu priateľov. Počas vianočných sviatkov sa Podhraďanom naskytla príležitosť na jednom mieste si vychutnať práve tieto ingrediencie, ktoré robia Vianoce jedným z najkrajších sviatkov v roku. Miesto tejto ochutnávky navyše dodávalo tejto udalosti punc výnimočnosti a historického nádychu. Týmto miestom bola historická pamiatka obce – kaštieľ Burg. Organizátorom sa podarilo vytvoriť zaujímavé podujatie, ktorého súčasťou bolo vystúpenie škôlkarov a školákov miestej Materskej a Základnej školy, ale aj škôlky zo Šebešťanovej. Detváky si spolu s pani riaditeľkou a učiteľským zborom nacvičili program, ktorý v historických kulisách priblížil vianočné tradície charakteristické pre náš región.

Štedrovečerný stôl:
zsbesiedkaburg201301

Koledy a piesne v podaní ratolestí:
zsbesiedkaburg201304

zsbesiedkaburg201307

zsbesiedkaburg201315

zsbesiedkaburg201312

Lucia povymetala všetky kúty v kaštieli:
zsbesiedkaburg201308

Deti sa zhostili svojich úloh na výbornú. Potešili tak nielen svojich rodičov, ale všetkých, ktorí sa programu zúčastnili.
A bolo ich veru požehnane:
zsbesiedkaburg201311

Na nádvorí kaštieľa bola organizátormi vytvorená príjemná atmosféra vianočných trhov, kde si mohli návštevníci vo večerných hodinách vychutnať s priateľmi a známymi Podhradské čaro Vianoc.
Burg večer:
DSCN4066

Nádvorie a stromček:
DSCN4069

Betlehem:
DSCN4071

V dobrej nálade:
DSCN4085

Vstupná hala Burgu ponúkla teplo krbu:
DSCN4106

DSCN4093

Možno skonštatovať, že sa organizátorom podarilo usporiadať príjemnú akciu, ktorá priniesla svieži vetrík do kultúrneho diania v Považskom Podhradí. Svedčí o tom množstvo pozitívnych ohlasov zo strany občanov Považského Podhradia, ale aj návštevníkov z okolia. Vďaka patrí najmä pánovi Halmešovi a pani riaditeľke ZŠ pani Chrabačkovej.
Na záver už len želanie: Nech sa na Burgu zídeme aj o rok a nech je podobných akcií v našej obci čoraz viac!
DSCN4100

Zdroj fotografií z Vianočnej besiedky: http://www.zspodhradpb.edu.sk/zakladna-skola/galeria

Ostatné foto: sď

Stano Ďurek

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *