1 komentár u „Spomienka na padlých hrdinov

  • Dobrý den vážení přátelé,
    v tomto povánočním čase se ozývám z České republiky. Proč?
    Prohlížela jsem si fotografie Považského Podhradia, protože moje maminka Anna Jansová, rozená Ďuriaková pochází právě z Považského Podhradia. Její maminka Julie Kušnierová (předtím provdaná Ďuriaková), rozená Krajčová bydlela se svým druhým manželem a sedmi dětmi (Gustav Ďuriak, Anna Ďuriaková, Josefa Ďuriaková – všichni z prvního manželství, Mária Vozatárová, roz. Kušnierová, Jožo Kušnier, Laco Kušnier, Slavo Kušnier) v čp. 22 v Považskom Podhradí.
    Z pomníku na mne vyskočilo jméno Ján Ďuriak. Tak bych Vás chtěla poprosit, zda máte nějaké informace o tomto padlém, zda to byl třeba bratr otce mé maminky Ladislava Ďuriaka, který zemřel v roce 1929 nebo jaký tam byl jiný příbuzenský vztah.
    Nevím totiž kam se obrátit, abych zjistila nějaké informace. Ale vzhledem k tomu, že jsem v Považskom Podhradí bývala jako malé děvče, poté jsem tam často zajížděla za příbuznými, tak by mne toto zajímalo.
    Člověk by měl vědět něco o historii svých předků, bohužel jsem se málo maminky ptala a nyní, když již maminka ani nikdo z dalších příbuzných nežije, tak se nemám kde ptát.
    Omlouvám se, že píši v českém jazyce, ale ve slovenském jazyce bych se v psané formě dopustila asi hodně chyb i když mluvené slovo mi nedělá potíže.
    Mějte se moc hezky a pokud budete moci, poskytněte mi, prosím, nějaké informace.
    Z Čech Vás zdraví Jaroslava Morávková rozená Jansová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *